Pozdravni govor

Drage kolege,

Hrvatsko udruženje za ekstrakorporalnu cirkulaciju, ima čast pozvati Vas na 13. međunarodni kongres iz ekstrakorporalne cirkulacije, koji će se održati u Poreču od 7. do 10. Svibnja, 2020.

Kongres je jedinstvena prilika za učenje i razmjenu iskustava s kolegama kako iz Hrvatske i regije tako i cijelog svijeta. Vaše aktivno sudjelovanje kako sa radovima, tako i sudjelovanjem u raspravama, pridonjet će konačnom uspjehu kongresa. Prijavljeni sažeci bit će pažljivo odabrani kako bi se kao i do sada, zajamčio visoki standard znanstvenih predavanja.

Odobrenje za dodjelu bodova za trajno obrazovanje svim sudionicima biti će zatraženo od Europskog borda za kardiovaskularnu perfuziju (EBCP), Američkog borda za kardiovaskularnu perfuziju (ABCP),Hrvatske liječničke komore (HLK), te Hrvatske komore medicinskih sestara (HKMS).

Poreč je grad smješten na moru, na zapadnom dijelu Istarskog poluotoka.. Ima razvedenu obalu dužine 37 km koja se proteže od ušća rijeke Mirne do malog grada Funtane. Poreč ima vrlo blagu i ugodnu klimu, bez ljetnih vrućina. Najtopliji mjesec je kolovoz, s prosjekom od 30 ° C i niskom vlagom. Godišnje ima više od 3850 sunčanih sati, a ljeti prosječno više od 10 sati dnevno. Temperature mora ljeti dosežu i do 28 stupnjeva. Skriven u dubokoj hladovini borove šume resorta Zelene lagune, hotel Parentium ugodno je utočište za odmor s pogledom na zaljev koji će vas ostaviti bez daha.

U ime Organizacijskog odbora, čast mi je i zadovoljstvo pozdraviti sve sudionike 13. kongresa HUZEC-a, za koji se nadam da će vam ostati u ugodnom sjećanju, kako zbog radnog dijela, tako i zbog ugodnog druženja.  Također Vam želim zahvaliti na kontinuiranom interesu i podršci još od našeg prvog Kongresa, pa sve do danas.

Hvala Vam i dobrodošli u Poreč!

Silvio Horvatić
Predsjednik Organizacijskog odbora